Idén brutális vásárlási láz tombol az emberekben

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Tolongás és rohanás – kezdődik a karácsonyi hajrá

Várhatóan egyre többen kapnak majd észbe az ünnepi beszerzések miatt, így a bevásárlóközpontokban, piacokon és kirakodókon is napról napra nagyobb tömeg zsúfolódhat össze. Már bronz vasárnaptól megugrik a vásárlók száma, ami aranyvasárnapig csak fokozódik. Ráadásul az ágazati szakemberek szerint idén brutális vásárlási láz tombol az emberekben. Sok helyen így kétszámjegyű forgalom növekedését várnak az év utolsó hónapjában a tavaly decemberihez képest.

Karácsonyi vásárlási láz

Ami az ajándékbeszerzést illeti, idén több toptermék is szerepel a kívánság-listákon. Az elektronikai üzletekben leginkább a nagyképernyős, nagyfelbontású tévéket, okostévéket, hangprojektorokat keresik a fogyasztók, de sokan vesznek mobiltelefont vagy valamilyen háztartási gépet. Jól mennek továbbá a kozmetikai csomagok, illetve az olyan szezonális termékek, mint a műfenyők, dekorok, fényfüzérek, barkácseszközök; az élelmiszerboltokban pedig egyelőre a csokoládék és más tartósabb termékek forgalma pörög. A húsok és zöldségek beszerzését várhatóan a legtöbben a karácsony előtti napokra időzítik.

Forrás: http://www.atv.hu/belfold/20181211-rettenetesen-megugorhat-a-forgalom-a-karacsony-elotti-utolso-heten?fbclid=IwAR1Gw-X1fC7c5I7ZJ7lytJqxU59FSUyqFO1XzN4aRDrnYOnYOx-avlozj78

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek