A traffipax szolgáltatás az Android és az iOS felhasználók számára is elérhető lesz

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Mostantól a Google Térkép is mutatja a traffipaxokat

40 országban, köztük Magyarországon is elindította a Google Maps azt a szolgáltatását, amelyben előre telepített és mobil traffipaxokat, valamit a megengedett sebességet jelzi a sofőrök számára.

traffipax

Ugyanazokat a hivatalos és a felhasználók által beküldött adatokat használják, mint a Waze, ami szintén a Google tulajdonában van. Arról egyelőre nincs szó, hogy átveszik-e a Waze olyan egyéb szolgáltatásait is, mint a balesetekre vagy más közlekedési veszélyekre figyelmeztető jelzéseket – írja az Index.

Az adott útszakaszon megengedett sebesség a Google Maps alján jelenik majd meg hasonlóan ahhoz, ahogyan a Waze felületén, a traffipaxra pedig egy kis ikon hívja majd fel a figyelmet a térképen.  A szolgáltatás az Android és az iOS felhasználók számára is elérhető lesz, azonban egyelőre csak az Android felhasználók jelenthetnek be új mobil vagy előre telepített traffipaxokat.

A Google tájékoztatása szerint Németországban, Franciaországban vagy Svájcban nem érhető majd el ez a funkció, mivel ott a hatályos jogszabályok ezt nem teszik lehetővé.

Forrás: https://index.hu/techtud/2019/05/30/mostantol_a_google_maps_is_mutatja_a_traffipaxokat/?fbclid=IwAR39ecDr10jhJgqivEcPmbjeLtoQsG3w2iW0Mf1H6gZHcXBxexgVeWS_rvU

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Nagyvilág, Rövid hírek, Utazás