Új helyen a Cirkusz?

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Egyenlőre keresik az új Cirkusz helyét Budapesten

Hamarosan új Cirkusz épülhet fel a fővárosban, azonban ehhez az is kell, hogy megtalálják az új épület helyét. Egy ideje keresik már, de még nem találták meg a nem mindennapi projekt helyszínét.

Budapest új cikrusza

Egyenlőre keresik az új Cirkusz helyét Budapesten

 

A hírek szeint a Nemzeti Színházhoz hasonló mértékű beruházás lesz az új Nemzeti Cirkuszművészeti Központ építése, melynek még mindig keresik a legalább 15 ezer négyzetméteres helyet Budapest frekventált részén. És itt a lényeg: frekventált. Mert a Cikruszt nem tehetik ki a város szélére, mert akkor iránta az érdeklődés egyből csökkenne.

 

A hírek szerint olyan épületet álmodtak meg, mely átadása után rögtön Budapest egyik emblematikus pontja lehet. Az előzetes látvány szerint egy buborékszerű, üvegből készült épület lehet az új helyszín, melybe egy nagyobb attrakciós területet, 1500 férőhelyes nézőteret, és egy 21. századi, modern technikai megoldással felszerelt cirkuszt álmodtak meg.

 

A terveknek azonban itt még nincsen végük. A Cirkusz mellé épül majd egy múzeum, egy módszertani kutató és cirkuszpedagógiai oktató központ, egy gyakorlótér, és a fellépők számára égetően hiányzó kulturált szállás is.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest