Átadták a harmadik egységes arculat szerint kialakított bírósági ügyfélközpontot

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Új épületbe költözött a II. és III. Kerületi Bíróság

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság februártól új épületben, a Buda Square irodaházban kezdte meg működését – írja a jogiforum.hu. Egyúttal ugyanitt átadták a harmadik egységes arculat szerint kialakított bírósági ügyfélközpontot.

bíróság

A Fővárosi Törvényszék a 4483 négyzetméter alapterületű irodaterületet 2018 novemberében vette át. A bíróság 20 tárgyalóterméből kettőben a VIA Video projekt keretében kialakították a távmeghallgatási és tárgyalótermi kép- és hangrögzítés technikai feltételeit.

Az Egri Törvényszéket és a Szigetszentmiklósi Járásbíróságot követően harmadik helyszínen várja az ügyfeleket az egységes arculat szerint kialakított ügyfélközpont.

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) 2015. június 4-én kötött Stratégiai Partnerségi Megállapodást a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel (MOME). Az egyetem szakmai tudásával, tapasztalatával közreműködik a bíróságok 21. századi arculatának kialakításában. A közös munka első lépéseként a MOME kutatómunkát végzett és kidolgozta az ügyfélközpontok egységes megjelenését és Arculati Kézikönyvét.

Idén a Jablonszky Ferenc programban nyertes 16 bíróságon nyílnak ügyfélközpontok, valamint azon a 3 helyszínen, ahol jelenleg teljes körű épület-felújítás zajlik.

Az új létesítményben az ügyfelek komplexen, egy helyen intézhetik ügyeiket. A központokban nem csak az ügyfélfogadásra szolgáló helyiségek megjelenése egységes, hanem az ügyintézési folyamatok, az ügyintézők megfelelő felkészítése és folyamatos képzése, valamint az állampolgárok közérthető tájékoztató anyagokkal történő tájékoztatása is egységes módon történik.

Forrás: https://www.jogiforum.hu/hirek/40130

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek