Összeköthetik a gödöllői HÉV-et és a 2-es metrót Budapesten

Life of Budapest


Szerző: Kósa Krisztina

Ilyen lesz az új HÉV-vonal!

A BKK oldalán olvasható, hogy a gödöllői HÉV fejlesztésének terve most már egyértelműen abba az irányba megy, hogy összeköthessék a 2-es metróval. Lássuk, mennyi könnyebbséget hozhat ez a fővárosba ingázóknak, ott közlekedőknek!

Gödöllői HÉV

Ilyen lesz az új HÉV-vonal!

Kössük össze a gödöllői HÉV-et a 2-es metróval?

 

Vajon megéri majd az átépítést, felújítás, nyűgöt és várakozást, hogy olyan módon újuljon meg a gödöllői HÉV és a 2-es metró, hogy egy szakaszon összekötik őket? Még két évvel ezelőtt, 2015-ben megszavazták, hogy a folyamat elkezdődhessen, és így csökkenthessék a zsúfoltságot, illetve az utazási idő is lerövidülhessen. 

 

Az eddigi tervek alapján az Örs vezér tere és a Mátyásföld, Repülőtér közötti szakasz nagyrészt a föld alá kerülne, és csupán a Körvasút-Nagyicce közötti rész megy majd a felszín fölött a HÉV (metró). A megállókat is szeretnék áthelyezni ezeknek megfelelően, és többet terveznek pluszban is – például Sashalmon és a Thököly útnál is építenek majd, aminek nagy előnye lenne, hogy a sashalmi piac könnyebben megközelíthetővé válhatna.

Rákosfalva megállója az Örshöz közelebb kerülne, új megálló épülne a Körvasútnál, valamint megszűnne a következő pár megálló: Nagyicce, Sashalom, Mátyásföld Repülőtér, Mátyásföld Alsó.

 

 

 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Érdekesség, Retró Budapest