Eger a díszvendég

Life of Budapest


Szerző: Orsi

Utazás Kiállítás 2020

Az Utazás Kiállítás idén 43. alkalommal nyitja meg kapuit az utazás szerelmeseinek nagy örömére. 2020. február 27. – március 1. között, 4 teljes napon át látogatható az ország legjelentősebb nemzetközi turisztikai seregszemléje a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén. Idén újdonságként  az esemény első, szakmai napján megrendezik a CheckINN Turisztikai Karrier Expót, mely bemutatja a turisztikai szektorban állást kínáló vállalkozásokat. Az Utazás Kiállítással egy időben ugyanúgy a Hungexpo területén lesz megtartva a hajózás szerelmeseinek a Budapest Boat Show és extrém élmények kedvelőinek a Járatlan Utakon fesztivál

Járt utakon, járatlan utakon

Az utazás szerelmese 


20 ezer négyzetméternyi területen 40 ország több, mint 250 kiállítója várja az utazni vágyókat, érdeklődőket és játékos kedvűeket. Számos nyeremény-lehetőség mellett első kézből szerezhet információt egy-egy desztinációról, látványosságairól, az elérhető élményekről és természetesen a helyi gasztronómiáról is. A hazai díszvendég Eger és térsége, amelynek standján a környező települések képviselői is helyet kapnak. Külföldi díszvendégként Olaszország csatlakozik, illetve a töretlen sikerre való tekintettel idén is látogatható az Afrika Expo. 


Eger rabul ejti a szívét 


Ezeréves történelem, barokk környezet, ízletes borok, színes programok – Eger szívünkben kitüntetett helyet foglal el. Idegenforgalmi szempontból nagyon népszerű ez a térség, hiszen szinte megszámlálhatatlan természeti kincsével, történelmi jelentőségű épületeivel várja a látogatókat az év minden napján. Eger térség standján több környező település, például Szilvásvárad, Bélapátfalva, Hatvan és Noszvaj is helyet kapott. A helyi szálláshelyek, éttermek és borospincék nyereményjátékokkal, kóstolókkal készülnek, hogy színesítsék a programokat, a bababarát Oxigén Hotel Family & Spa****superior  például családi wellness hétvégét sorsol ki. 


Járt utakon, Járatlan utakon 


Az Utazás Kiállítással egy időben, ám ettől függetlenül a Járatlan Utakon fesztivál immár 10. alkalommal rendezik meg a megszokott színes koncepcióval. A fesztivál a független utazókat kapcsolja össze, akik érdekes vagy extrém módon utaznak, illetve különleges helyeket látogatnak meg. Az előadók képes élménybeszámolókat tartanak, az érdeklődőknek ötleteket, tanácsokat és inspirációt adnak utazásaikhoz.
 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Érdekesség, Fesztivál, Kiállítás, Program