A Holiday Plus terminálparkolóvá alakult, így az annak megfelelő díjakat is kell fizetni - egy napra 3 ezer forint helyett 12 ezret.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Változott a parkolás Ferihegyen - a négyszeres napidíj már odavág

A Ferihegy 2 terminálépülettel szemben elhelyezkedő terminálparkoló területére egy hatszintes parkolóházat építenek, hogy lekövessék a forgalomnövekedést, ezért 2020 közepéig a terület használhatatlan lesz.

A forgalmi rend emiatt már október 1-jétől változott. Az úgynevezett terminálparkoló területére már csak a kivitelezők járművei hajthatnak be, a korábban ott leparkolt gépjárművek október 15-ig hagyhatják el a parkolót. A személygépkocsiknak az eddig Holiday Plusnak nevezett létesítményt kell használniuk, amelyet most már terminálparkoló néven kell keresni.

Ferihegyi parkoló
Kép szerzője: Wikimedia Commons

Azonban kellemetlen meglepetés érheti azokat az utasokat, akik a Holiday Plusban parkolnának, mert miután az terminálparkolóvá alakult, az annak megfelelő díjakat is kell fizetni - egy napra 3 ezer forint helyett 12 ezret.

A hosszú távú parkolásra a 2B terminál oldalán elhelyezkedő Holiday parkoló továbbra is használható lesz. A buszok és a taxik számára kialakított parkoló mellett állhatnak meg, az utasfelvétel és a kiszállítás pedig továbbra is a prémiumparkolóban, vagyis a reptér bejáratához közeli előtérben bonyolítható.

Az autókölcsönző cégektől bérelt autók felvétele és leadása átkerül a hotel mögötti parkolóba. A Centrál Parkoló jelenlegi, utasforgalmi célú funkciója ezzel egyidejűleg megszűnik, a repülőtéri hotel parkolási funkció azonban megmarad.

A mozgáskorlátozottak számára kijelölt parkolóhelyek továbbra is elérhetőek az új helyen lévő Terminál parkolóban. Az e-töltőket pedig áthelyezik az új Terminál Parkolóba, a szolgáltatás várhatóan 2018. október 15-től lesz újra elérhető.

Forrás: https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/ferihegy-parkolasi-dijak-valtozas-dij.671353.html.671353.html

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek