Minden könyv amit elolvasunk, hozzánk tesz, minden vers, regény - történet ad valamit

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Van időm olvasni!

Hányszor halljuk azt a mondatot, hogy "Nincs időm olvasni!" Hányszor győzködjük ismerőseinket, hogy ez vagy az a könyv milyen sokat adott nekünk, olvassa el. És milyen semmihez nem hasonlítható érzés, mikor van egy könyvélményünk, és megoszthatjuk barátainkkal, beszélhetünk róla.

New York Művész Páholy
Kép szerzője: New York Művész Páholy

Minden könyv hozzánk tesz, minden vers, regény - történet ad valamit. A New York Művész Páholy 2019-es januári 21-i estjén kedvenc könyveinkkel, szerzőinkkel kezdjük az évet és csatlakozva a "Nincs időm olvasni" kihíváshoz, megmutatjuk, nekünk van időnk olvasni és a mi leltárunkban milyen könyvek szerepelnek.

Vendégek:

▪️ PÉTERFY-NOVÁK ÉVA író 2014-ben jelentkezett Egyasszony című blogjával, majd nem sokkal később azonos című könyvével is, melyekben életének nagy traumáját próbálta az írással feldolgozni. Őszinteségével erőt adott számtalan nőtársának. 2017-ben A rózsaszín ruha címmel jelentek meg tárcanovellái, melyek a körülöttünk lévő világról szólnak: nőkről és férfiakról, anyákról és lányaikról, feleségekről és férjekről, gyerekekről és felnőttekről.

▪️ KEMÉNY ZSÓFI slammer, költő, író, 24 éves, a fiatal generáció legtehetségesebb szerzői közt tartják számon. 17 éves kora óta életformaszinten slammel, már az első Országos Slam Poetry Bajnokságon is indult. Kemény István költő lánya. Jelenleg a Színművészeti Egyetemre jár, forgatókönyvíró szakra. Most jelent meg Kondor Vilmossal közösen írt krimije, tárcái jelennek meg az ÉS-ben, dalszövegeket szerez Boggie-nak vagy Wolf Katinak.

▪️ SZABADOS ÁGI riporter, újságíró, aki az olvasásnépszerűsítés területén tevékenykedik. 2017 januárban indította el nyilvános „olvasó-kihívás” programját, amelyben a résztvevők feladata, hogy havonta egyetlen könyvet elolvassanak az általa megadott témában. A tízezres közösség blogján, közösségi oldalain és már élő találkozókon is követi Ágit, akinek 2018 végén könyve - olvasónaplója jelent meg Nincs (Van) időm olvasni címmel.

▪️ GÁRDOS PÉTER filmremdező, író, aki harminc évnyi filmes munka, sikerfilmek után Hajnali láz című, szüleiről szóló könyvével debütált 60 évesen íróként - nagy sikerrel, a könyvet 36 országban adták ki. 2018-ban jelent meg második regénye, a Hét mocskos nap, melyben hét nap, három család és egy viharos évszázad története tárul elénk.

 

FB esemény: https://www.facebook.com/newyorkmuveszpaholy/

Regisztráció: newyorkprogram@cafeandevent.eu

Forrás: közlemény

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Életmód, Kultúra, Program, Rövid hírek