Varázslatos tájak karnyújtásnyira

Life of Budapest


Szerző: Orsi

Varázslatos tájak karnyújtásnyira

Utazni minden időszakban varázslatos kaland, új emberekkel megismerkedni, új ételeket kipróbálni, új tájakat látni és egy kicsit kiszakadni a mindennapi monotóniából. A számtalan vonzó lehetőség közül nehéz feladat kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet, és a döntés során sok különböző szempontot kell figyelembe vennünk. Az alábbi cikkben néhány tippet és trükköt adunk, hogy mire érdemes figyelni az utazás tervezése során. 

Varázslatos tájak karnyújtásnyira

Közelség-távolság

A világon rengeteg csodálatos hely van, gyönyörű országok és tájak, de kis hazánk, Magyarország is megannyi értékes látnivalót rejt. Hegyvidék, vízpart, természeti kincsek, kulturális örökség, múzeumok, fesztiválok? Az embernek csak el kell döntenie, mi érdekli jobban és ennek megfelelő programot keresni. Hazai úti cél választása esetén az útiköltség jóval alacsonyabb lehet, mintha külföldre mennénk, illetve az utazással eltöltött idő is jóval kevesebb. Kisgyermekkel utazóknak ez fontos szempont, mert 2-3 órás utat már egész pici gyermekek is könnyedén megtesznek a család biztonságos, megszokott autójában.

Történelmi utak

Nagyon jó érzés járatosnak lenni a világ dolgaiban és műveltségünket távoli országok kultúrájának ismeretével gazdagítani. De vajon mennyire ismerjük közvetlen környezetünket vagy a környező országok közeli látnivalóit? Magyarország bővelkedik természeti kincsekben, tiszta vizű forrásokban, mesés panorámával rendelkező kilátópontokban és végeláthatatlan, gazdagon termő mezőkben. Ráadásul megannyi történelmi pillanat emlékét őrzik ezek a helyek, melyeket karnyújtásnyi távolságban elérhetünk. Így például egy családi nyaralás alkalmával gyermekeinknek is megmutathatjuk ezeket a csodálatos helyeket és elmesélhetjük nekik a hozzájuk kapcsolódó történeteket, legendákat.

Biztonság és terepismeret

Tagadhatatlan, hogy bármennyire is igyekszünk felderíteni a lehetőségeket és alaposan tájékozódni mindenről, saját nyelvünkön és ismert, a biztonságos közegben sokkal könnyebb bármilyen ügyet elintézni. Legyen szó csupán egy átlagos bevásárlásról: külföldön előfordulhat, hogy ismeretlen márkákkal, élelmiszer-összetevőkkel találkozhatunk, ami például kisgyermekes családok esetén kellemetlen lehet. Nem beszélve arról, hogy ha esetleg a család egyik tagja megbetegszik, és orvoshoz kell menni vagy gyógyszert vásárolni, nem biztos, hogy idegen országban ez számunkra megnyugtatóan zajlik.

Környezetvédelem

Manapság sokat foglalkozunk a környezetvédelemmel, hiszen nagyon fontos, hogy Földünket minél inkább óvjuk a káros környezeti hatásoktól. Rengeteg dolgot lehet itt felsorolni a szelektív hulladékgyűjtéstől kezdve a csomagolásmentes vásárláson keresztül a teljesen hulladékmentes (zero waste) életmódig. Az is fontos szempont lehet az utazásunk tervezésénél, hogy a kevesebb utazás kisebb környezeti terheléssel jár, így kisebb ökológiai lábnyoma lehet belföldi nyaralásunknak. 

Bababarát ajánlások 

A noszvaji Oxigén Hotel Family & Spa****superior mindenképp a belföldi utazást ajánlja kisgyermekkel utazóknak. Az erdei wellness szálloda barátságos személyzettel, kültéri és beltéri programok széles és folyamatosan megújuló választékával, Zen Spa családi wellness birodalommal, ízletes helyi ételekkel és nyáron óriási Activity Parkkal és Mókus Kalandparkkal, számos szórakozási lehetőséggel várja apróbb és nagyobb vendégeit. További információk a bababarát szálloda honlapján.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Látványosság, Nagyvilág, Szabadidős programok, Utazás