Bemutatjuk, hogy mit érdemes megnézned, ha a Városligetben jársz!

Life of Budapest


Szerző: LK

Ezeket érdemes megnézned, ha a Városligetben jársz

Budapesten számtalan csodálatos hely várja azokat, akik egy kicsit jobban megismernék a várost, magukba szívnának egy kis kultúrát, és kikapcsolódnának kis hazánk gyönyörű fővárosában.

Bemutatjuk, hogy mit érdemes megnézned, ha a Városligetben jársz!

Ezeket érdemes megnézned, ha a Városligetben jársz

Ha turistaként járnánk végig a várost, van egy hely, amit nem hagyhatunk ki: a Városliget. Ez Budapest egyik legszebb része, ahol előszeretettel kapcsolódik ki minden korosztály, ahol számtalan látnivaló vár mindenkit.

 

Az ezredéves ünnepségkor, a millennium idején épült meg rajta a Hősök tere, a Vajdahunyad vára, majd a közkedvelt épületegyüttes, mely tartalmazza a mesterséges tavat, a Műjégpályát, a Fővárosi Állat- és Növénykertet, a ma már bezárt Vidámparkot, a Fővárosi Nagycirkuszt, a Széchenyi fürdőt, a Szépművészeti Múzeumot és a Műcsarnokot.

 

A következőkben bemutatjuk azokat a helyeket, nevezetességeket, amiket mindenképp meg kell látogatnod egy városligeti séta alkalmával!

 

A tökéletes családi program: az Állatkert

Itt a nyár, ilyenkor pedig egyre több család dönt amellett, hogy egy kicsit kikapcsolódnak a hétvégén. Keresve sem találunk ehhez jobb helyet az Állatkertnél. A budapesti Állatkert a világ egyik legrégebbi állatkertje, hiszen közel 150 éves múltra tekint vissza a működése. A területe 18, 4 hektár.

 

Ha pihennél, irány a Széchenyi Gyógyfürdő!

A Széchenyi gyógyfürdő – vagyis becenevén a Szecska – Budapest és egyben Európa legnagyobb fürdőkomplexuma is. Építését még 1909-ben kezdték meg Czigler Győző műegyetemi tanár tervei alapján. A fürdő a Városligetben található, termálvízellátását pedig a még 1938-ban átadott II. számú Szent István-kút, hidegvíz-ellátását azonban hat kisebb kút biztosítja.

 

Ha megéheznél, irány a Városliget Café & Restaurant! 

Budapesten számtalan jó étteremmel találkozunk, de vajon mennyi olyan étterem áll a rendelkezésünkre, ahol igazi élményt is kapnak a vendégek a finom ételek mellett? A Városliget Café & Restaurant nem csupán gasztronómiai különlegességekkel vár, hanem az étteremből csodálatos kilátás is nyílik a Városligeti tóra, a Vajdahunyad várára, ami tökéletesen megalapozza az étkezések remek hangulatát. Ezen kívül élőzene is várja a vendégeket! 

 

A Városliget Café egy gyerekbarát étterem Budapesten, illetve a kutyával érkező vendégeket is szívesen látják itt. 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Budapesti épületek, Érdekesség, Étterem, Kultúra, Látványosság