Bemutatjuk, hogy mit érdemes megnézned, ha a Városligetben jársz!

Life of Budapest


Szerző: LK

Ezeket érdemes megnézned, ha a Városligetben jársz

Budapesten számtalan csodálatos hely várja azokat, akik egy kicsit jobban megismernék a várost, magukba szívnának egy kis kultúrát, és kikapcsolódnának kis hazánk gyönyörű fővárosában.

Bemutatjuk, hogy mit érdemes megnézned, ha a Városligetben jársz!

Egy kis romantika némi történelemmel: a Vajdahunyad vára 

A Vajdahunyad vára 1908-ban épület a Városligetben. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum Budapest egyik legjelentősebb múzeuma a főváros XIV. kerületben, a Városligetben, évente több százezer látogatóval. Az Alpár Ignác által tervezett osztrák barokk stílusú műemlék palota a Vajdahunyadvár épületegyüttesének része. A főbejárat fölötti kupola a gyulafehérvári Károly-kapu utánérzése.

 

Amit mindenkinek látnia kell: a Hősök tere 

A tér a modern magyar történelem több fontos eseményében is szerepet játszott, és számos politikai esemény helyszínéül is szolgált – ilyen volt például Nagy Imre újratemetése 1989-ban. A Hősök terének legfontosabb része a Milleniumi emlékmű. Az emlékmű építkezési munkálatai 1896-ban kezdődtek meg, az államalapítás ezredik évfordulója alkalmából. Az építkezés egy nagyobb felújítási projekt részeként vette kezdetét, amibe az Andrássy út átalakítása és Budapest első metróvonalának kialakítása is része volt.

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Budapesti épületek, Érdekesség, Étterem, Kultúra, Látványosság