Városligeti tó tisztítása

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Befejezték a munkálatokat a Városligeti tavon

Budapesten a fenntartó május végén teljesen kitakarította a Felső-tavat, így a park népszerű közösségi terénél újra tiszta és friss víz várja a látogatókat. 

Megtisztították a Városligeti tavat

Befejezték a munkálatokat a Városligeti tavon

A néhány napos munkálatok során a tavat leengedték, medrét fertőtlenítették és iszapmentesítették, majd korszerű vízkeringető és uszadékfogó rendszereket telepítettek, amelyek garantálják, hogy a víz minősége a jövőben is megfelelő maradjon.A tónál elengedhetetlenné váltak ezek a munkálatok, mivel beindult az algásodás a vízben, és ezáltal leromlott a víz minősége.

A speciális munkálatokat megelőzően a szakemberek lehalászták a tóba engedély nélkül betelepített halakat, teknősöket, majd azokat biztonságosan, számukra megfelelő élőhelyre, többek között a Fővárosi Állatkertbe szállították. Erre azért volt szükség, mert a tó nem alkalmas élőhely az abba nagy mennyiségben, felelőtlenül beengedett halfajták számára. Ezt követően kiszerelték a tóban található szökőkutat, levegőztető berendezéseket, szivattyúkat, majd leeresztették a tavat, a folyamat pedig a mederben lévő folyékony iszap kiszivattyúzásával és elszállításával folytatódott.

A következő oldalon megmutatjuk a videót a munkáról!

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest