Vígszínház - egy csodás látványosság a fővárosban

Life of Budapest


Szerző: Kósa Krisztina

A Vígszínház - egy másik szemszögből

Hogy a kultúra mekkora részét képezik a színházak? Nagyot, ez biztos. A Vígszínház pedig egyedi módon veszi ki ebből részét, hiszen olyan fantasztikus darabokat láthatunk itt, mint A padlás, A dzsungel könyve vagy A Pál utcai fiúk.

Kultúra Budapest szívében: a Vígszínház

A Vígszínház - egy másik szemszögből

Az V. kerület nem arról híres Budapesten, hogy unalmas vagy csendes lenne. A Vígszínház egy igen fontos részét képezi a fővárosnak, akár betérünk egy színdarabra, akár csak elsétálunk mellette. Impozáns épülete odavonzza figyelmünket, és legalább egy közös fotó erejéig mindenki megcsodálja. A turisták legalább olyan szívesen fotózkodnak vele, mint a vidékiek, sőt, azt kell mondjam, az, aki budapesti létére nem a közvetlen szomszédságában lakik, az is meg-megáll egy percre, és szemrevételezi az oly’ sok mindent megélt épületet, és vele együtt a kultúra ezen szegletét. 

 

Aki nem nagy színházba járós, annak is tud olyat mutatni a Vígszínház, hogy ha nem is lesz törzsvendég, de igenis tetszeni fog neki az adott darab, és lesz egy kellemes, különleges estéje.

 


A Vígszínház a legnagyobb múltú és egyben legnépszerűbb budapesti színházak egyike. Három játszóhelye (nagyszínpad, Házi Színpad, Pesti Színház) együttesen több mint 1700 ülőhellyel rendelkezik. A színház korábbi híres szerzői voltak Bródy Sándor, Heltai Jenő, Lengyel Menyhért vagy Szomory Dezső. A Vígszínház premierjei nagy számban igencsak népszerűek, előadásai sokszor teltház előtt zajlanak. A színház Budapesten, a Szent István körúton található, ha a Honvéd utca felől jövünk, szinte nekimegyünk az épületnek. 
 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Budapesti épületek, Építészet, Érdekesség, Kultúra, Látványosság, Színház