Ismerd meg a múlt legérdekesebb villamosvonalait

Life of Budapest


Szerző: T.P.

A múlt ködébe veszett fővárosi villamosvonalak

A világ gyorsan változik, Budapest meg talán még gyorsabban. Épületek jönnek és mennek, olyan gyorsan, hogy még megszokni is nehéz az egyiket, már egy új jön a helyére. Egy-két emberöltő alatt egy egész városrész megváltozik, kis túlzással.

Elképesztő lenne, hogy ha ma is léteznének

A múlt ködébe veszett fővárosi villamosvonalak

 

Bizony így van ez a főváros közlekedésével kapcsolatban is. Persze ilyenkor nem a rekordhosszúságúra nyúlt 4-es metróra gondol az ember, hanem olyan vonalakra (elsősorban most villamosra gondolok), melyek régen voltak, de manapság már a nagy átszervezéseknek köszönhetően már csak múlt időben lehet róluk beszélni.

 

A régi 2-es villamos. Ugyan a mostani változat sem akármi, hiszen varázslatos környéken halad, melyhez a Duna-part szolgáltat elképesztő hátteret és melyet több külföldi médium közt már a Naional Geographic is éltetett, de a régi… nos az sem akármi. Eltudja az olvasó vajon képzelni, hogy régen az Akácfa utca, Dob utca a Klauzál tér szűkös helyein villamos közlekedett? Pedig bizony így volt! A Keleti és a Dózsa György út között közlekedett anno. 1942-ben helyezték át a vonalat a ma is használt területre.

 

 

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Érdekesség