Feltétel, hogy az applikáció a mérőállást rögzítse, és az elosztónak továbbítsa.

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Mostantól mobillal is leolvashatjuk a villanyórát

Új funkcióval bővült az Elmű-Émász EnergiApp elnevezésű mobil applikációja. Az új megoldás bevezetésével lehetővé vált, hogy a fogyasztók a villanyóra adatait a mobiltelefonnal készített fotón küldjék be, így nem kell a leolvasóra várni.

Mostantól mobillal is leolvashatjuk a villanyórát

Az applikáció bemutatóján Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára elmondta: az ágazati törvények tavaly év végén elfogadott módosításával megteremtették annak lehetőségét, hogy az áram- és a földgázelosztó társaságok a mérőberendezések leolvasását a felhasználó részére biztosított applikáció útján is elvégezhessék. Ennek feltétele, hogy az applikáció a mérőállást rögzítse, és az elosztónak továbbítsa.
Az államtitkár reményét fejezte ki, hogy az Elmű-Émász csoport után más áram- és gázszolgáltatók is elérhetővé teszik fogyasztóiknak a mérőórák applikáción át történő leolvasását. Felhívta a figyelmet arra is, hogy ez a módszer csak egy lépés a fogyasztóbarát energetikai szolgáltatások felé. 
Az újítás célja az adminisztratív terhek csökkentése, a fogyasztók életének megkönnyítése. Igaz, bevezetését a munkaerőhiány - vagyis, hogy kevés a leolvasó - is sürgette. Az Elmű-Émász applikációja magyar fejlesztés.

Forrás:
https://nepszava.hu/3028724_mostantol-mobillal-is-leolvashatjak-a-villanyorat-az-elmu-emasz-fogyasztoi
 

címkék:

Kövess minket

Címkék

Érdekesség Budapest Látványosság Szabadidős programok Kultúra Gasztronómia Buli Étterem Sport Budapesti étterem Budapesti épületek Fesztivál Koncert Gyerekprogram

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre a legfrissebb hírekért.