A 40 millió euróba, azaz 13 milliárd forintba kerülő épület 2500 parkolóhelyet biztosított volna a repülőtérre érkező autósoknak.

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Visszavonták a már épülő ferihegyi parkolóház engedélyét

Visszavonta a hatszintes ferihegyi parkolóház engedélyét Budapest Főváros Kormányhivatala. Az Index szerint az építési engedély visszavonását nem indokolta a kormányhivatal, de elképzelhető, hogy a későbbre tervezett reptéri vasútnak lenne útban a betonmonstrum.

reptér
Kép szerzője: Hu Totya Wikipedia

A munka már elkezdődött, sőt a földmunkákat és a korábbi szintbeli parkoló elbontását már korábban elindította a reptér.

A Közlekedő Tömeg Egyesület nemrég éppen azért kritizálta a parkolóház megépítését, mert elfoglalta volna a majdani vasútállomás helyét. Mint mondták: a parkolóház megépítésével jelentősen megdrágul, vagy akár lehetetlenné is válik a jövőbeli repülőtéri vasútvonal állomásának ideális, a terminálhoz közeli elhelyezése.

A hatszintes parkolóház megépítését a repülőtér korábban azzal indokolta, hogy a rekordmértékű utasforgalom-növekedésnek köszönhetően a parkolási igények is dinamikusan nőnek. A 40 millió euróba, azaz 13 milliárd forintba kerülő épület 2500 parkolóhelyet biztosított volna a repülőtérre érkező autósoknak. Átadását 2020 második negyedévére ígérték.

Forrás: https://hvg.hu/kkv/20181211_ferihegyi_parkolohaz_engedely_visszavonas#utm_source=hirlista&utm_medium=aggregator&utm_campaign=hvg

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek