Vivicittá Budapest

Life of Budapest


Szerző: Lobu

Hétvégén itt a Vivicittá

Hétvégén tartják a Vivicittá futást Budapesten, melyen mint minden évben, idén is rekord számú futó fog rajthoz állni. Idén is lesz jótékony része a rendezvénynek. Részletek a cikkben!

Vivicittá futás Budapesten

Hétvégén itt a Vivicittá

Huszonhét-harmincezer nevezőt várnak a szombaton és vasárnap sorra kerülő 33. Telekom Vivicittá városvédő futásra, melynek rajtja és befutója újra a hagyományos helyszínen, a Margitszigeten lesz.

A két napos szabadidősport eseményen összesen 10 távon állhatnak rajthoz a futók.

"Az esemény remek propagandája az egészséges életmódnak, fontos eleme a sportoló nemzet gondolatának. Minden korosztálynak van távunk, a legnépszerűbb a félmaraton, amelyre 8500-an neveztek" - mondta Kocsis Árpád, a verseny igazgatója, aki hozzátette, hogy Magyarországról több mint 1100 településről érkezett nevezés, külföldről pedig 84 országból jönnek futók, ami rekordnak számít.

Fontos információ az is, hogy a szervezők csatlakoztak a Családok Éve rendezvénysorozathoz, így több, mint ezer család vesz részt a városvédő futáson. Érdekességként az is, hogy a vasárnapi félmaraton mezőnye áthalad majd az Alagúton is, amely különleges, egyedi élményt nyújt majd a futóknak.

címkék: