Kiváltja az újrahasznosítást is

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Percek alatt bomlik le a vízben egy új műanyag

A “hamis műanyag” 100%-ban ökobarát anyagokból áll, így nem okoz kárt a vizekben. Ezzel a tengeri élővilág biztonságát is garantálja. Sőt: a víz még az emberek számára is iható, miután lebomlott benne az anyag.

lebomló műanyag

Kiváltja az újrahasznosítást is – egyszerűen feleslegessé teszi. Még az előállítása sem olyan bonyolult - állítja a cég -, mivel egy átlagos, műanyag szatyrot gyártó gépet is át lehet alakítani az ökobarát anyag előállítására. Ha a startup beindul, megkezdődik a gyártás és a cégek is vevők lesznek az ötletre, akkor a csomagolások, műanyagpalackok és más korábbi műanyagtermékek elveszthetik rossz hírüket, a Föld pedig fellélegezhet.

A lebomló műanyag egy izraeli vegyészmérnök fejlesztése. A fiatal nő korábban maga is egy műanyaggyártó cégnél dolgozott. Sharon Barak aztán átállt a másik oldalra. Most a környezetért harcol, méghozzá szaktudásával. Szembeszállt a konvencionális műanyaggal, és kifejlesztette a saját, ökobarát verzióját, mely percek alatt képes lebomlani a vízben.

Több millió tonna műanyagot állítanak elő a Földön évente, ezek jelentős része eldobható, egyszer használatos eszköz, mint a műanyag szatyor. A kidobott műanyagnak több, mint a fele végzi a természetben, ahol rövid pályafutása után akár több száz évig is fennmaradhat, és súlyos károkat okozhat a környezetben.

Forrás: http://www.globoport.hu/211583/megmentheti-az-oceanokat-percek-alatt-bomlik-le-a-vizben-az-uj-tipusu-muanyag/

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Nagyvilág, Rövid hírek