Újítás jön a vonatjegyekkel kapcsolatban

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Postán is lehet vonatjegyet venni

Áprilistól 17 postán is lehet vasúti menetjegyet vásárolni a MÁV-START és a Magyar Posta között létrejött megállapodásnak köszönhetően - közölte a két szervezet közös közleményben az MTI-vel.

MÁV Vonaljegy
Kép szerzője: wikipedia.org Beroesz

Egy debreceni postán januárban kezdte meg próbaüzemben a vasúti menetjegyek értékesítését a Magyar Posta. Az ott szerzett tapasztalatokat alapul véve áprilistól további 16 postán lesz elérhető ez a szolgáltatás. A teszt ideje alatt Debrecen mellett Budapesten négy postán, Győrben két postán, valamint Hajmáskéren, Jászapátiban, Martfűn, Miskolcon, Nyíregyházán, Szegeden, Szeghalmon, Szendrőn, Tabon, valamint Veszprémben egy-egy postán vásárolhatnak vasúti menetjegyet az ügyfelek. Ha a 17 postán bevezetett vonatjegy-értékesítés fogadtatása kedvező lesz, további postákra is kiterjeszthetik a lehetőséget. 

A postákon a MÁV-START jegyeladási rendszerét használják, de bizonyos szolgáltatásokra, például a megvásárolt jegyek visszatérítésére, cseréjére, és nemzetközi vasúti jegyek vásárlására itt nincs lehetőség. Ezeket továbbra is a vasútállomásokon lehet intézni.  

A postai ügyintézők a jegyértékesítéshez kapcsolódó információkról, így például menetrendről, elérhető kedvezményekről is felvilágosítást tudnak adni az ügyfeleknek - írták, de megjegyezték: a vasúti utazás tervezésekor a részletes információkért továbbra is elsősorban a MÁV-START információs csatornáit, a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatot vagy www.mavcsoport.hu internetes oldalt érdemes használni.

 

Fotó: User:Beroesz

Forrás: http://www.atv.hu/belfold/20190412-ujitas-jon-a-vonatjegyekkel-kapcsolatban-mostantol-a-postan-is-lehet-vasarolni

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Rövid hírek