A Vörösmarty téren 7 százalékkal nő a zöldfelület

Life of Budapest


Szerző: Lobu.hu

Új helyre költözik a húsvéti vásár

A húsvéti vásár idén a Vigadó térre és a Duna korzóra költözik.  A tervek szerint az adventi vásárt már az eredeti helyszínen, a megújuló Vörösmarty téren rendezhetik meg.

Vörösmarty tér

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ ügyvezető igazgatója a Napi.hu-nak elmondta: a Vörösmarty teret utoljára három évtizede újították fel, ezért is időszerű volt már a korszerűsítés. A 2 milliárd 313 millió forintos beruházás keretében faltól falig újjászületik a Belváros egyik legnagyobb közterülete és megújulnak az oda befutó utcák is.

A régi beton térköveket egyedi kialakítású és természetes megjelenésű andezit, gránit és mészkő burkolat váltja fel. A téren 7 százalékkal nő a zöldfelület, tucatnyi fát ültetnek itt és a csatlakozó utcákban. A Vörösmarty tér a jelenleginél sokkal rendezettebb rendezvény arculatot kap: a felújítás során kialakítják az árnyékoló rendszerek fogadó szerkezeteit, és a burkolatba rejtik a szükséges elektromos csatlakozási lehetőségeket, nem kell majd félig meddig lefedett kábelkötegek között botorkálniuk a vendégeknek. A munkálatok a tervek szerint augusztus 31.-én befejeződnek, így a karácsonyi vásárt már a megújult téren rendezhetik meg.

Forrás: https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/felujitas-vasar-vorosmarty-ter-belvaros.680282.html.680282.html

További cikkeink – kattintson a részletekért!

címkék: Budapest, Húsvét, Program, Rövid hírek, Ünnep